Kurs Skarvsöm och klackmattor

Skarvsöm och Klackmattor 7-9 augusti i Tidaholm

I sommar finns det möjlighet att gå på kurs. Den passar både för nybörjare eller de som är mer vana. Kursen är på 3 dagar på Hellidens Slott i Tidaholm som också är en folkhögskola. Det innebär att du kan bo på skolan hela veckan. På kursen kommer jag att lära ut både hur man syr skarvsöm och gör projekt med klackar. På kvällarna kommer det att finnas möjlighet att jobba vidare. Vilket gör att det blir gott om tid att riktigt fördjupa sig i teknikerna. 12 st deltagare finns det plats för på kursen.
Anmälan och pris finner du på Helliden. 15 juli är sista dagen för anmälan. 

Jag börjar med att berätta om båda Skarvsöm och Klackmattor, visar bilder och har med gamla föremål. Sedan gör du en provlapp i respektive teknik. Nästa steg blir att bestämma vad du vill sy. Du kan välja en teknik eller kombinera båda i samma projekt. Du kan välja på att köpa en materialsats i skarvsöm av mig eller skissa på något eget. Det blir tips, goda råd och genomgång av montering av klackar och mycket annat smått och gott.

Med skarvsöm kan du sy små saker som armband, nåldynor, olika fodral eller större projekt som väskor, vantar och kuddar. Klackar kan användas som dekoration på en krage, väska eller duk. Vill du göra större projekt kan det bli en kudde eller matta i olika storlekar. Både till skarvsöm och klackar kan man använda vadmal, jeans, skinn, valkloden eller annat stickat material. En drällduk eller annat återbrukat tyg kan bli fina klackar till en duk. Jag tar med olika föremål från mina böcker för inspiration.

Det kommer att finnas sytillbehör som saxar, nålar, tråd m.m. som behövs, men vill du ta med eget så gör gärna det. Tag med tyg du har hemma som du vill använda. Det kan vara bomullstyg, jeans, skinn, vadmal, drällduk, cykelslang. Små broderade eller virkade dukar, spets, en pälsbit, färdiga kuddfodral kan också komma till användning ihop med klackar. Favoritgarnet att brodera med kan du också ta med eller köpa på plats.

Det kommer att finnas möjlighet att köpa materialsatser i skarvsöm och vadmal 25 x 25 cm i många olika färger, broderigarn, foder och olika sytillbehör. Mina hantverksböcker kommer också att finnas med.

Hoppas vi ses!