Om JAR form

Mitt företag har funnits sedan 2014 och mina slöjdkunskaper bygger på många års erfarenhet. Företaget vilar på två ben. Den ena delen är olika aktiviteter för slöjdsugna i alla åldrar och den andra är mitt intresse för vårt textila kulturarv, med inriktning på skarvsöm och klackmattor.

Om mig

Jag är uppväxt i Göteborg men är sedan 1997 bosatt i Alingsås. Jag älskar att arbeta med mina händer och vara kreativ. Tycker också om att dela med mig av mina kunskaper både till barn och vuxna. Det är roligt att se andras glädje och stolthet när de har tillverkat något på egen hand.

För 40 år sedan gick jag min första utbildning i vävning och har sedan genom åren lärt mig själv om olika tekniker och material och även byggt på med kurser. Tillsammans med en kollega startade vi 1999 en slöjdarskola för barn, 7-12 år. Vi lärde barnen flera olika sorters hantverkstekniker. Det blev ett samarbete med kommunen och som pågick i 5 år. Efter detta tog jag initiativet till kurser för daglediga med inriktning på långtidssjukskrivna. Denna gången samarbetade jag med Svenska kyrkan. Byggde sedan på med en slöjdhandledarutbildning. I dag har jag bl a en populär slöjdaktivitet för barn som heter Campingslöjd.

I slutet av 90-talet kom jag via hemslöjdskonsulenterna i kontakt med skarvsöm och i dag är det den tekniken som jag arbetar mest med. Jag designar olika moderna produkter och vill sprida tekniken genom att sälja materialsatser, hålla kurser och föredrag. I början av 2018 kom jag ut med min första bok om tekniken. Det var den första som fanns om skarvsöm. Jag har nu följt upp detta och det har blivit en ny bok med vantar.  I min butik på nätet finner du materialsatser, böcker, material och sytillbehör. Om man är en grupp och är intresserade av att lära sig sy skarvsöm kan man boka en workshop eller ett föredrag.

Förutom skarvsömmen håller jag gärna kurser i andra material och tekniker. Skapande skola, aktiviteter för företag och privatpersoner kan man också boka in mig på. Läs mer på sidan Slöjdaktiviteter. Du kan också gå in på Kulturkatalogen Väst och sök på Slöjd arrangemang. Där finner du en del av vad jag har att erbjuder. De olika slöjdaktiviteterna går att boka för bl a kommuner, skolor, festivalarrangörer, företag och privat personer..

Slöjd och återbruk

Slöjd och återbruk tycker jag hör ihop och en sak som jag gärna lyfter fram i mina slöjdaktiviteter. Metall föremål och konservburkar kan bli nya saker, vantar kan bli roliga figurer, en T-shirt kan bli en väska. Jag tycker det både är roligt och viktigt för miljön att ta tillvara på gamla saker och göra något nytt av det. Vadmalen t.ex. som jag säljer i min butik är av återvunnet material av ull. 

Varför välja JAR form

40 års erfarenhet av olika slöjdtekniker

För 40 år sedan gick jag min första utbildning i vävning och har sedan genom åren byggt på med olika kurser och lärt mig även själv om olika slöjdtekniker. Startat flera olika slöjdprojekt och gått en Slöjdhandledar utbildning. Har också arbetat många år på fritids och som slöjdlärare.

Bevarar svenskt textilt kulturarv

Värnar om vårt textila kulturarrv. Är det enda företaget som säljer materialsatser i skarvsöm och skriver böcker om skarvsöm och klackmattor.

Personlig service

Jag tycker om att ha en dialog med mina kunder och i möjligaste mån ordna det som önskas. Levererar alla beställningar så snabbt som möjligt.