Kurs i skarvsöm och klackmattor 1

I samarbete med Hemslöjden i Skåne kommer jag att hålla en helgkurs i Landskrona. Den passar både för nybörjare eller de som är mer vana.  På kursen kommer jag att lära ut både hur man syr skarvsöm och gör projekt med klackar. 

Jag börjar med att berätta om båda skarvsöm och klackmattor, visar bilder och har med både gamla och nya föremål. Sedan gör du en provlapp i respektive teknik. Nästa steg blir att bestämma vad du vill sy. Du kan välja en teknik eller kombinera båda i samma projekt. Du kan välja på att köpa en materialsats i skarvsöm av mig eller skissa på något eget. Det blir tips, goda råd och genomgång av montering av klackar och mycket annat smått och gott.

Med skarvsöm kan du sy små saker som armband, nåldynor, olika fodral eller större projekt som väskor, vantar och kuddar. Klackar kan användas som dekoration på en krage, väska eller duk. Vill du göra större projekt kan det bli en kudde eller matta i olika storlekar. Både till skarvsöm och klackar kan man använda vadmal, jeans, skinn, valkloden eller annat stickat material. En drällduk eller annat återbrukat tyg kan bli fina klackar till en duk. Jag tar med olika föremål från mina böcker för inspiration.

Det kommer att finnas sytillbehör som saxar, nålar, tråd m.m. som behövs, men vill du ta med eget så gör gärna det. Tag med tyg du har hemma som du vill använda. Det kan vara bomullstyg, jeans, skinn, vadmal, drällduk, gardiner, cykelslang. Små broderade eller virkade dukar, spets, en pälsbit, färdiga kuddfodral kan också komma till användning ihop med klackar. Favoritgarnet att brodera med kan du också ta med eller köpa på plats.

Det kommer att finnas möjlighet att köpa materialsatser i skarvsöm och vadmal 25 x 25 cm i många olika färger, broderigarn, foder och olika sytillbehör. Mina hantverksböcker kommer också att finnas med.

Tid: 23-24 september 2023, kl 10.00-16.00
Plats:
Hemslöjden i Skåne, Gamla Stationshuset, Österleden 10, Landskrona
Kostnad: 1.700 kr. Kostnad för material tillkommer.
Anmälan: Senast 1 september 2023
Anmäl dig här.

Hoppas vi ses!